Tips om snel te verkopen!

Heb je iets op autogebied te koop? Wij zijn er om je hierbij te helpen.

Gebruik onze website om een advertentie te plaatsen en bereik een geheel nieuw publiek, je hebt niets te verliezen omdat adverteren op Tuning Trader Online GRATIS is. De beslissing is aan jou, Plaats nu een GRATIS advertentie.

Enkele tips van het Tuning Trader Online Team:

Foto's:

Advertenties met foto hebben een betere respons dan advertenties zonder foto. Zorg er ook voor dat je een foto van de auto zelf plaatst en niet van een ‘soortgelijk’ voertuig. Zorg ervoor dat je auto schoon is. Een vieze auto ziet er niet aantrekkelijk uit. Zorg er ook voor dat de binnenkant op-geruimd is. De eerste indruk is immers de beste! Zorg ervoor dat de auto op de foto ‘vrij’ staat. Kies voor een rustige achtergrond en fotografeer de auto vanuit een schuine hoek (vanuit de voor- of achterzijde). Stel je digitale camera in op afbeeldingsgrootte 640 x 480 of kies voor een medium/lage resolutie en het kleinste formaat.

 

Check up.

Houd de papieren bij de hand. Als mensen vragen om het onderhoudsboekje dan is het prettig om deze bij de hand te hebben. Doe een check up! Check het olieniveau, de ruitenwisser vloeistof, koelvloeistof en bandenspanning. Heb je nog een reserveband in de auto liggen en is deze nog goed? Wees eerlijk in je advertentie en tegen een geïnteresseerd persoon die je spreekt. Het is zonde van jou en zijn of haar tijd als men voor niets komt.

 

Informatie.

Vermeld zoveel mogelijk informatie van het voertuig. Iemand die interesse heeft in een auto, wil immers zoveel mogelijk over een auto weten. Geef tevens zoveel mogelijk aanvullende informatie. Vermeld bijvoorbeeld de opties en accessoires die niet standaard zijn, de datum van de laatste onderhoudsbeurt, datum van de laatste apk-keuring, is hij altijd in onderhoud geweest, zijn alle boekjes aanwezig, en dingen die je onlangs nog hebt laten vervangen (bv. de banden).

 

Omgaan met reacties.

Een potentiële koper kan op elk moment van de dag bellen of e-mailen. Zorg dat je bereikbaar bent. Houd de papieren bij de hand. Als er vragen zijn dan kun je ze meteen beantwoorden. Kies het zekere voor het onzekere. Indien een koper een proefrit wil maken, rijd dan mee. Je kunt zo voorkomen, dat je jouw auto niet meer terug ziet. Zorg dat je niet alleen thuis bent. Geef geen onnodige informatie bij een telefoongesprek. Spreek bij je huis af. Rijdt niet alleen met de auto naar een afgesproken plaats. Hoe aannemelijk de reden ook wellicht mag klinken.

 

Onderhandelen over de prijs.

Het is menselijk om een lagere prijs te willen betalen. Houd in gedachten wat je minimum prijs is en houd jezelf hieraan. Laat je niet onder druk zetten. Weet je het niet zeker, vraag dan of je mag terugbellen. Zo kun je er rustig over nadenken. Wees rustig en beleefd. Glimlach! Een verkoop lukt beter als je rustig en ontspannen bent. Check of de koper een 'echte koper' is. Vraag zijn details en bel hem terug om de afspraak te bevestigen. Vraag een aanbetaling bij verkoop. Bewaar alle nummers van geïnteresseerden. Mocht een koper op het laatste moment afhaken dan heb je de nummers nog bij de hand.

 

Betaling ontvangen.

Laat je voertuig pas vrijwaren als de betaling binnen is. Zo weet je zeker dat het geld in je bezit is. Het bedrag telefonisch laten overmaken op je rekening is een veilige manier om geld te ontvangen. Cash geld is beter dan cheques. Check of de cheques gedekt zijn!

 

Maak een kwitantie, zodat het voor beide partijen duidelijk is dat het voertuig verkocht is. Heb je geen kwitantie? Bevestig op een andere manier schriftelijk de verkoop. Veel succes met de verkoop van je auto!

 

Verkopen op Tuning Trader Online.com

Need some Wheels? Find here the right Deals!
Tuning-Trader-Online.com makkelijker handelen bestaat niet!